maandag 9 maart 2009

In de Speurneus


In De Speurneus zitten de kleuters al volop in hogere sferen.
De mobiel die stagiaire Elke in de klas van juf Marijke maakte, hangt omhoog. Waar hadden de kleuters het over? wat vroegen ze zich af? wat wisten ze al? We zijn benieuwd.



In de loop van de week noteert Marijke op een groot blad wat de kleuters al weten, wat ze willen weten en wat ze willen doen.

http://dsmarijkevds.wordpress.com/

Vandaag starten wij een super thema : de ruimte , het heelal , de wereldbol en erbuiten en alles wat we op onze weg nog ontmoeten .

Het is opvallend hoe de oudste kleuters als een spons absorberen ; alle nieuws wordt omgezet in spel en werkjes aan de beeldtafel

Er zijn kleuters die al heel wat te vertellen hebben over de planeten , het ruimteschip om de ruimte te verkennen enz enz en dan hebben we nog een heleboel kinderen die vanaf vandaag heel geïnteresseerd luisteren en beeldend werken .

Leeftijd speelt hier dus weinig rol , iedereen pikt zijn / haar deel van de enorme koek mee - zelfs in de verkleedhoek kunnen we plots een astronautje tegen het lijf lopen … .

Elke heeft de planeten netjes opgehangen in de kring ; het vertrekpunt voor een lange reis in de ruimte , deze week en volgende week laat je uw (klein)kindje maar vertellen en geef maar toe , u steekt er zelf nog wat van op !

De werkjes in de kleedkamer boven zullen hun fantasie of realiteitszin alleen maar versterken , kijkt u maar even mee . Wij zullen er alvast veel plezier aan beleven .

Marijke




Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP