maandag 16 maart 2009

hallo ruimtemensjes

Ik ben eindelijk nog eens op de blog geraakt om een samenvatting te maken van mijn eerste week.
De eerste week was een succes. De kleuters zijn nog altijd heel geboeid door de ruimte. De ouders hebben me al gezegd dat het gespreksonderwerp thuis "de ruimte" is.
Er worden heel veel leuke tekeningen gemaakt over de ruimte: die zijn hier al eerder eens gepost door Mieke.
Maurits bracht een zelfgemaakt ruimteschip mee naar school. Dit was heel leuk, hij heeft het zelf voorgesteld in de kring.Jolan kreeg een echt astronautenpak aan. De helm was nog in de maak.
Hij vond het heel leuk om als eerste het astronautenpak aan te trekken. Het is veel te groot, maar het is dan ook van een echte astronaut.

De kinderen hadden er veel plezier in dat het zo groot was.
Jolan was net een echte astronaut

De kleuters vonden het ook heel leuk om te dansen en gek te doen op de ruimtemuziek. Het liedje van Urbanus over de aarde was een groot succes: ze kenden het al snel het refrein van buiten

De kleuters maakten constructies van eierdoozen in zilverpapier gewikkeld. Dit was heel leuk, maar snel gesneuveld.
De kleuters kwamen spontaan met sterrenspeldjes in hun haar naar school: leuk om te zien. We zijn echt volledig met het thema bezig.

Dinsdag maakten we gekke planeten (tortilla's met kip, appel en ananas). Een echte aanrader. Het was een geslaagde en lekkere activiteit. De kleuters vonden het bijna allemaal lekker!

Donderdag zijn we met de kleuters naar de sterrenwacht gegaan! Dit was heel leuk. De kleuters kregen veel informatie en mochten zelf door een telescoop kijken. De 3D voorstelling was met echte 3D-brilletjes. Dat op zich was al een ervaring.


Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP