dinsdag 17 maart 2009

Een dag vol ruimteplezier

hallo,

Het was in de Speurneus weer een dag vol ruimteplezier. We hebben vandaag leuke opvoedende spelen gespeeld: o.a. het zoekspel (eigen variant op het zoomspel)


We deden ook het experimentje met de filmkoker. Dit was een echt succes. Dit moet je zeker eens proberen! De kleuters zijn er verzot op. De kleuters wouden ook eens weten wat er zou gebeuren als je het potje omgekeerd zet: met het deksel op de grond. Misschien schoot die wel in de grond... We onderzochten het, maar helaas het proefje mislukte, de kleuters zochten zelf uit waarom.... De vloeistof liep uit het potje.

Je neemt een filmkokertje, je vult het voor de helft met lauw water en azijn. Je doet er een koffielepel bakpoeder in. Je zet er heel vlug het dekseltje op. Schudden maar en snel achteruit gaan. BOEM: De raket schiet de ruimte in. Het is heel belangrijk dat je de juiste verhoudingen gebruikt... anders lukt het niet.

Onze ruimtehelm is ook afgeraakt ondertussen. De kleuters spelen enorm graag astronautje in de donkere hoek.

We zijn nog vollop bezig aan onze raket. Elke zijde doen we in een andere techniek. Op de foto's zie je het stempelen met de handen en ook onze astronaut die voetstappen zet op de raket.

De kleuters spelen ook heel graag met de robot. Ze onderzoeken wat het speciale ruimtewezen allemaal kan.Groetjes

Elke

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP