maandag 14 september 2009

Mijn nieuwe vriend Bjarki

Aan hetzelfde toogje heb ik gisteren op de accenta-jaarbeurs een nieuwe vriend gekregen. Zijn naam is BJARKI.
Bjarki is 8 jaar, zit net in het 3de leerjaar bij Juf Veerle in de Vrije Basisschool Pius X in Zele

Bjarki heeft mij een uur of twee gezelschap gehouden terwijl zijn grote vriend met wie hij meewas de 50 biertjes uitprobeerde aan "de langste stand". Ik neem aan dat niet alle 50 biertjes werden uitgeprobeerd. Anyway, Bjarki hield mij gezelschap en heeft ons voorzien van een heleboel vragen die we kunnen gebruiken voor het Oma gaat de ruimte in ! - spel dat we ontwikkelen.

Toen Bjarki hoorde dat elke vraag die hij stelde ook effectief zou worden beantwoord is hij hard gaan nadenken. En dit was wat al dit gedenk en gepeins en gepieker opleverde:




1. Bestaan er aliens? (die hebben we nog gehoord)
2. Hoeveel planeten bestaan er eigenlijk? Dat moeten er toch veel zijn?
3. Ik heb nog nooit een foto gezien van hoe de maan er eigenlijk ECHT uitziet. In boeken zie je altijd maar zo'n foto van een balletje met putten in, maar hoe ziet het er eigenlijk écht uit?
4. Bjarki vraagt zich af of Frank De Winne grààg naar de ruimte ging. Het zou toch kunnen dat Frank eigenlijk liever wilde thuisblijven op de aarde, maar dat hij naar de ruimte moést? De vraag is dus: ging Frank uit eigen vrije wil naar de ruimte?
5. Bjarki vroeg zich ook af waarom ze eigenlijk naar de ruimte gaan? De reden voor ruimtereizen dus.
6. Een heleboel vragen over hoe het er in de ruimte aan toegaat: drinken ze daar ook bier? hoe gaan ze naar de w.c.? (die hebben we ook nog gehoord), en hoe geraken ze ginderboven aan eten?
7. Bjarki vroeg zich ook af waarom er geen groenten worden geplant op de maan.
8. Hij zou ook heel graag weten hoe het voelt om in een raket te zitten, of dat eigenlijk wel leuk is in zo'n raket
9. Hij wilde ook weten hoe je een raket bouwt. Wat is er eigenlijk precies nodig opdat een raket naar de ruimte kan vliegen?
10. Iets wat Bjarki intrigeert is waarom de astronauten een vlag op de maan planten. Waarom doen ze dat? Waarvoor dient die vlag?
11. Waarom worden er telkens stukken van de raket achtergelaten? Hoeveel mensen zijn er al naar de maan en de ruimte geweest? Toch al veel mensen? Als die allemaal stukken raket achterlaten, wie ruimt dan de rotzooi op?
12. Een existentiële vraag: hoe komt het toch dat er een maan bestaat, waar komt die vandaan? Die is er gewoon, maar hoe komt het dat die er is?
13. Even existentieel: wij vallen niet van de aarde omdat er zwaartekracht bestaat, die zorgt ervoor dat wij op de aarde blijven, maar waar komt die zwaartekracht dan wel vandaan? Hoe komt het dat die er is?
14. Kan het regenen en sneeuwen in de ruimte?
15. Waarom blijven ze zo lang in de ruimte? Waarom gaan ze niet even heel snel heen en terug?
16. Hoe landen de astronauten terug op de aarde?

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP