woensdag 1 april 2009

Ruimte-groentesaus van Frank Fol voor Frank De Winne

Ook gelezen in de krant? Frank Fol, één van onze Vlaamse meesterkoks ontwikkelde een groentesaus voor Frank De Winne. Frank Fol noemt het 'de mayonaise van de toekomst'. Het gaat om een champignon-met-truffelsaus en is een aanvulling op de standaard astronautenvoeding die vooral proteïnen en vitamine bevat. De saus kan worden gebruikt als broodsmeersel of als vervanger van mayonaise en is er gekomen op vraag van Frank De Winne. De saus is tevens de enige Belgische etenswaar die naar het internationale ruimtestation ISS vertrekt.

"Ruimtevaarders konden de saus al proeven in Houston, waar alle astronautenvoeding ontworpen en onderzocht wordt. Het duurde negen maanden voor de NASA haar goedkeuring gaf voor de saus. De Winne en zijn collega's waren meteen laaiend enthousiast. Eind mei wordt het product de ruimte in gestuurd. 'Dat was niet evident, aangezien de saus zeker een jaar bewaard moet kunnen worden"

Experimenteren met sausjes en sapjes die naar de ruimte mogen worden gestuurd... lijkt me nog iets voor creatieve kleuter-koks.

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP