donderdag 30 april 2009

Opdrachtenkrant: tollen in de ruimte

Voor 8 euro bestel je op de website van het Centrum voor Artistieke en Technologische Vorming een speciale opdrachtenkrant over tollen in de ruimte.

In de opdrachtenkrant vind je een werkblad voor leerlingen: een knipvel van aarde en maan met een miniplanetarium en een gedetailleerd stappenplan om met eenvoudige materialen een eigen miniplanetarium te maken. Eenvoudige materialen zijn: een houden tongspatel, splitpennen, kartoen, ijzerdraad, rietjes, kurken, touw en wattenbollen.
Aansluitend zijn er een drietal oefeningen met het zelfgemaakt planetarium.

Leerkrachten krijgen tips over hoe dit lesthema kan geïntroduceerd worden in de klas, en ze vinden er ook informatie over "Hoe zie je de maan?" "Hoe ontstaan seizoenen",..enz.

Scholen die beschikken over een digitaal schoolbord vinden in deze opdrachtenkrant ook een verwijzing naar waar ze (gratis) een flipchart kunnen downloaden. De les omvat een ontwerp en presentatiesmodus, gegevens kopiëren vanuit andere bestanden, bewerken van gekopieerd materiaal, een URL koppelen aan een afbeelding of object en tenslotte hoe opslaan.

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP