vrijdag 15 mei 2009

hmmmmmm chocolade !

Ons oog viel vandaag op een klein artikeltje in de krant: "Met een sojoez van chocolade de ruimte in"
Wat lezen we? Een bakker uit Zottegem, Bart Schelstraete, maakte met 65 kilo chocolade een raket van 2,20 m hoog.
Hoeveel weegt een echte raket eigenlijk? En hoe hoog is 2,20 meter?. In elk geval groter dan wijzelf. De grootte van twee kinderen op elkaar? En een echte raket? 10 kinderen op elkaar? 100 kinderen? een miljoen kinderen?

Wat ik wel weet is dat de papa van Ibbe, in de klas van Caroline , met een heel interessant apparaat heeft meegeholpen om de Ariane , ook een raket, die hééééél zwaar is, te verhuizen. Misschien kunnen we hem eens vragen om dat uit te leggen?

De Zottegemse bakker begon ook niet zomaar aan dit kunststuk. Hij heeft er weken aan voorbereid. Informatie kreeg hij van de mama en zus van Frank De Winne, want Frank zelf die is nu niet meer bereikbaar. Op 27 mei wordt hij gelanceerd van de lanceerbasis Bai Koenoer in Kazachstan. Vandaar gaat hij Pieeeeeeuuuuuuuuuuw ! de ruimte in. Op onderzoek. Nee, niet naar aliens,...maar wat gaat hij daar nu weer onderzoeken?

Behalve de grote sojoez-raket maakte de bakker ook marsepeinen Frank de Winnetjes... misschien kunnen we wel zelf plasticine maken en met die plasticine ook een soejoez of een ruimtevaarder maken... Plasticine maken is niet zo moeilijk...

We vonden een recept op deze pagina:
http://www.speeltijd.net/2007/09/eigen-plasticine/

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP