maandag 6 september 2010

Een intergalactische reis?


Dit weekend kon je in de krant een paginagrote advertentie vinden voor een wedstrijd: www.ikkijkvooruit.be . "win een reis naar de toekomst".
Wie de wedstrijd organiseert kom je niet te weten, niet op de site, en niet in de advertentie. Op de site wordt wel vermeld dat de wedstrijd onder toezicht staat van een gerechtsdeurwaarder.

Je kunt dus een reis naar de ruimte winnen. De enige die ruimtereizen voor toeristen aanbiedt is Virgin Galactic. Misschien is Virgin Galactic op zoek naar toeristen die het ticketje kunnen betalen. En dat is niet mis: zo'n 200 000 dollar. Je kunt dus een prijs van 200 000 dollar winnen door te antwoorden op de vraag hoe de buitenste laag van de dampkring heet: troposfeer, stratosfeer of exosfeer, en een gok te wagen op de vraag hoeveel mensen zullen deelnemen aan de wedstrijd.
Vreemd is dat deze wedstrijd enkel in België wordt georganiseerd. Dan toch niet Virgin Galactic?
Misschien heeft Virgin wel een wedstrijd uitgeschreven: wie maakt de meeste of de beste reclame voor een ticket naar de ruimte? Want ja, de ruimtereizen die door de ruimtevaartorganisaties worden gemaakt worden toch grotendeels door de belastingbetaler betaald. Ik denk niet dat NASA Virgin sponsort. Of toch?

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP