maandag 6 september 2010

NASA-game Moonbase Alfa


trailer van het spel Moonbase Alfa

Wellicht hebben ze bij NASA ook gedacht: "Als je jongeren wil sensibileren moet je games gebruiken" . De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie liet het spel Moonbase Alpha ontwikkelen.
Je kunt het downloaden op Steam: http://store.steampowered.com/app/39000/
Steam is het digitaal distributieplatform waar elke gamer zijn of haar games downloadt. Naar de winkel hollen om een doosje met een schijf erin doet een gamer allang niet meer, hij of zij logt in, downloadt een spel en betaalt elektronisch.
Voor dit spel hoeft niet te worden betaald: Moonbase Alfa is helemaal gratis.

Het verhaal speelt zich af rond 2035. Astronauten zijn geland op hun maanbasis op de maan. Maar na een meteorieteninslag is de stroomvoorziening uitgevallen. De speler moet deze repareren vooraleer alle zuurstof op is. Hiervoor heb je verschillende gereedschappen, onderdelen, robots en maanwagens ter beschikking.

Evaluatie van een 15-jarige gamer: "Dit is niet bepaald een echt spel. Je moet gewoon iets in elkaar flansen. Het is rustgevend, en dus redelijk saai. Het is ook geen game voor jonge kinderen." Op mijn vraag of hij het helemaal had uitgespeeld was het antwoord: "ja natuurlijk, er is maar 1 level. Je kunt de moeilijkheidsgraad instellen. Je hebt 25 minuten tijd. Na 25 minuten is de zuurstof op. Het is eigenlijk een multiplayer-game, je kunt het dus met meerderen tegelijk spelen."

De ontwikkelaars zijn het met gamers eens: het spel is redelijk beperkt omdat er ook maar 1 missie is. Maar er is nog veel meer mogelijk, meerdere missies bijvoorbeeld, of voor spelers de mogelijkheid om hun eigen missie of omgeving te ontwerpen. Of die uitbreidingen er komen hangt af van de NASA. En NASA wacht om opdracht te geven dit spel verder te ontwikkelen. NASA wil eerst weten of het spel, zoals het nu is goed wordt ontvangen.

Andere evaluaties mag je ons altijd doorsturen.

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP