woensdag 29 september 2010

Als de aliëns komen...

De Gentenaar 27 september 2010
De aarde is niet de enige planeet in het heelal. De aarde is wel de enige planeet in ons zonnestelsel waarop mensen kunnen leven. Op andere planeten is het of te heet,of te koud, of te giftig, of is er geen water, of er is geen dampkring om schadelijke stralingen tegen te houden.. kortom er is wel altijd een reden waarom er op andere planeten in ons zonnestelsel geen leven mogelijk is.

Wij aardbewoners vinden steeds meer middelen om onderzoek te doen buiten ons zonnestelsel, bijvoorbeeld door satellieten buiten het zonnestelsel te sturen. Een reis maken naar een ander zonnestelsel met de transportmiddelen die er nu zijn, dat lukt ons (nog) niet, daarvoor is de afstand die moet worden overbrugd, te groot voor één mensenleven.

Dankzij, volgens ons toch, gesofisticeerde apparatuur ontdekken we steeds meer planeten buiten ons zonnestelsel. Er zijn er nu  zo'n zeventigtal ontdekt die zo groot zijn als onze aarde. Zou daar misschien leven zijn? Dat weten we nog niet, maar de kans is er dus wel. En als er leven is op planeten buiten ons zonnestelsel, dan weten we ook niet hoe dat leven eruit ziet. En of dat leven dat er heel misschien wel is, zich kan verplaatsen, verder dan wij dat kunnen, dat weten we ook niet.

Toch denken ze bij de VN dat het niet slecht is om ons toch voor te bereiden op de komst van buitenaards leven. De VN, dat zijn de Verenigde Naties. Alle landen van de hele wereld komen geregeld eens bij elkaar om wereldproblemen te bespreken. Volgende week is er weer zo'n bijeenkomst. Op die bijeenkomst zal besproken worden wie wat mag doen als hier aliëns arriveren. Waarschijnlijk zal Mazlan Othman, een mevrouw uit Maleisië, het woord mogen voeren als ET hier plots aan de deur komt kloppen. Nu maar hopen dat zo'n Aliën Engels spreekt. Of gebarentaal. Of Maleisisch. Of ....

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP