zaterdag 25 september 2010

Het LOL-event: slot-event Opa gaat de lucht in!

Gisteren kwamen zo'n 1000 jongeren en leerkrachten langs in de Skyhall van Brussels Airlines. Taco zag het al helemaal zitten. Standje opzetteueuhh, workshopje geveueueuhh...
Nathalie van VUB, speelde voor de gelegenheid even buiten-, euh...binnenwipper. Ze zorgde ervoor dat de kinderen die waren ingeschreven voor de workshops, op de juiste plek terecht kwamen.

Simon legt ook nog een laatste hand aan de stand: het oma- en opa-spelmateriaal een beetje schikken..In de Oma-workshop van de Pedagogische Begeleidingsdienst Stad Gent en Smoove konden de kinderen een ballonraket lanceren, leerden ze dat geluid zich door de lucht voorplant door trillingen en zochten ze met een grote satéprikker het juiste plekje waar je de ballon zonder knallen kan laten leeglopen.


De telegeleide vliegtuigjes van JWR vielen zeer in de smaak. Ze in de lucht krijgen was niet zo gemakkelijk als gedacht.


Tussendoor kregen we hoog bezoek van de minister van Onderwijs Pascal Smet, aan wie we hebben uitgelegd dat werken in de klas rond lucht- en ruimtevaart niet duur hoeft te zijn als je alles via internet kan communiceren, materiaal kunt laten aanmaken dat iedereen kan downloaden, spellen kunt laten ontwikkelen waarmee de kinderen vanalles op een visuele manier en al doende kunnen leren. Het kwartetspel dat u kwam halen, kunt U ook downloaden Meneer de Minister!

Thomas van de Jeugdwerkgroep Ruimtevaart zegt dat de eitjes  niet moeten worden opgegeten. Ze moeten worden ingepakt! Eigenlijk zijn deze eitjes astronauten die in hun capsule terugkeren naar de aarde. Een astronaut wil namelijk ook niet te pletter storten. JWR noemt een ingepakt ei een dropbox. Als je je ei goed inpakt blijft het ook heel als je het naar beneden gooit.
(Maar Thomas kwam toch bij Oma een pakje zakdoekjes halen om de smurrie op te kuisen.)

Tijl is hier geen dansje aan 't doen. Hij legt met handen en voeten uit dat een vliegtuig niet willekeurig wordt geladen. Luchtvaartpersoneel moet matrixen en symbolen en pictogrammen kunnen lezen om te weten wat in de dozen zit, op welke plaats in het vliegtuig de goederen moeten worden gestapeld, wat wel en wat niet naast elkaar mag staan... kortom, een ingewikkeld gedoe waarvoor je goed moet uitgeslapen zijn.

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP