woensdag 22 september 2010

LOL-event op vrijdag 24 september 2010


Op vrijdag 24 september 2010 organiseert VOKA-Halle-Vilvoorde een LOL-event. LOL staat voor Luchtvaart Onderwijs Logistiek. Het event vindt plaats in de Skyhall van Brussels Airport.
Veel jobs in de luchtvaartsector geraken niet meer ingevuld. VOKA wil daar iets aan doen en nodigde daarom jongeren, leerkrachten en ouders uit om kennis te komen maken met de luchtvaartsector. Meer hierover leest u op hun website: http://www.loljetoekomst.be

In een zijarm van de luchthaven zullen ook VUB, Smoove, stad Gent en JWR neerstrijken om aan geïnteresseerde bezoekers van dit event toe te lichten waarom onderwijs met aandacht voor wetenschap en techniek zo belangrijk is. Voor de kinderen organiseren we enkele workshops.

We maakten een mooi doosje om ons project wat presentabel te maken. Op de foto is het niet te zien, maar de inkt is nog nat. Deze doos hebben we in elkaar geknutseld en daarop hebben we een sticker geplakt, die netjes rond de doos past.
Niet dat we in de toekomst dozen zullen verspreiden met kant en klaar materiaal in. Nee, het leek ons veel logischer om de mogelijkheden van techniek optimaal te benutten: alles gratis en downloadbaar, zelf in elkaar te knutselen door de kinderen, leerkrachten en iedereen die maar wil, is meer bij-de-tijd, dan dozen te verspreiden die, u kent dat wel, na verloop van tijd, gedateerd geraken en vergeten worden omdat ze ergens in één of andere kast zijn beland.

Een doos maken is niet zo moeilijk. In dit geval hebben we in een papierwinkel een kartonnen vouwblad gekocht en daarover hebben we een sticker gekleefd, die door "onze" Simon werd ontworpen. We denken dat kleuters ook een mooi ruimteontwerp kunnen maken, waar u alle gedownloade attributen in kunt stoppen.

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP