vrijdag 1 oktober 2010

Zijn er aliëns op Gliese 561g ?

 Het zal ons benieuwen. Wetenschappers menen dat er op een planeet buiten ons zonnestelsel leven mogelijk is. Ze ontdekten een planeet die zwaar genoeg is om een dampkring vast te houden. De planeet is drie keer zwaarder dan de aarde maar je zou er zonder problemen rechtop kunnen wandelen. De wetenschappers twijfelen er ook niet aan dat er vloeibaar water is.  Als er water is, dan is er ook en zeker leven op deze planeet menen deze wetenschappers.

Een bezoekje van mensen naar deze planeet zit er voorlopig nog niet in. De planeet is 20 lichtjaren ver, wat ons toch zo'n 200 jaar zou vergen om tot ginder te geraken met de huidige ruimte-transportmiddelen. Nee, het is dus wachten op een ander soort vervoer. En dan denk ik hier aan teleportatie. Een tijd geleden slaagden wetenschappers erin om één atoom een hele meter verder te teleporteren,  Star Treks-gewijs..

We zullen maar supporteren voor de wetenschappers op aarde.
Maar ja, misschien zijn de Gliese 581g-bewoners al langer bezig dan wij hier op aarde, misschien zijn ze wel veel slimmer dan wij, misschien,...


Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP