zondag 4 oktober 2009

Water op de maan

Gelezen in de krant: in maanrotsen zit zeker en vast water. Dat zegt de Nasa. Het zou maar om een klein beetje water gaan, niet meer dan een liter water per ton rotsen. Een liter water op de aarde weegt 1 kilo en 1 ton is 1000 kilo. Is dat dan een ton gewogen op de maan? en een liter, dat blijft toch gewoon een liter? Ook op de maan? hmmm moeten we eens over nadenken. Hoedanook, het gaat dus niet om véél water, het gaat om een klein beetje water.

Voor wie droomt van kolonisatie van de maan is dit goed nieuws. Als de mensen ooit op de maan willen gaan wonen (tja, wie weet... ) is water wel nodig. Of het uit de rotsen moet gehaald worden is een andere vraag. En blijkbaar kan het alleen aan de donkere kant van de maan worden bewaard, maar nooit aan de belichte kant omdat daar het water snel zou verdampen en dan snel verdwijnen door de geringe zwaartekracht van de maan.

Tijl was een beetje sceptisch over het bericht: "Telkens er subsidies moeten worden uitgedeeld vindt men wel water.." haha, ja, we wachten toch maar af. Meer dan de krant erover lezen kan Oma al niet meer doen. Of toch? Moet ze niet naar de ruimte op zoek naar water?

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP