donderdag 29 oktober 2009

Stripverhalen: Suske en Wiske en Kuifje

In 1996 verscheen het eerste non-fictie stripverhaal van Suske en Wiske
Het werd eerst uitgegeven door Artis in Nederland onder de titel "De verdwenen sterren". Suske, Wiske en hun vrienden schieten de bewoners van de planeet Lumen te hulp als zij een briefje ontvangen met de noodkreet dat de sterren zijn verdwenen. De informatie in het stripverhaal is geschreven door Govert Schilling, medewerker van Artis. Later werd dit verhaal heruitgegeven door Standaard en veranderde de titel in Sterren en Planeten.

Govert Schilling schreef nog een ander boek: het "Suske en Wiske Ruimteboek" in de reeks Slim Bekeken: Hoe zie je het verschil tussen een ster en een planeet ? Waarom is er geen geluid op de maan ? Mag je een wens doen als je een vallende ster ziet ? Houdt de zon ooit op met schijnen ? Is er leven op andere planeten ? Op al die vragen, en nog veel meer, krijg je antwoord in het Suske en Wiske Ruimteboek. Natuurlijk lees je ook wat je zelf aan de sterrenhemel kunt zien, zoals sterrenbeelden, kunstmanen en de melkweg.

De Suskes en Wiskes kan je o.a. hier kopen

Raket naar de maan en Mannen op de maan is het eerste stripverhaal van Kuifje. Het verscheen al in 1953 en bestaat uit twee delen.
Het stripverhaal kan je nog tweedehands en nieuw kopen. Bijvoorbeeld hier.

Wie kent nog andere stripverhalen met ruimte en ruimtevaart als thema?
Laat het ons weten? Een mailtje sturen kan je via deze link


Lees meer

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP