zaterdag 17 oktober 2009

Verderwerken aan ons spel

Gisteren trokken we nog eens naar de Speurneus voor een kleine meeting. We communiceren via internet met behulp van google-docs, extra blogs, 101 mails over-en-weer, maar bij tijd en wijle is het toch interessant elkaar eens te ontmoeten voor een update.
Dat vond Marijke, de superjuf van de Speurneus ook wel. Want Tijl, da's eigenlijk het neefje van Sinterklaas. Al draagt hij zelf zijn grote zak waar meestal wel iets leuks in zit. Ondertussen weten de kinderen in de Speurneus Tijl ook wel te vinden en komen ze langs met vragen zoals: "is het waar dat de sterren kleuren hebben? Wij zien toch alleen maar witte sterren?" en dan legt Tijl uit welke kleuren sterren hebben en waarom wij die kleuren, als wij in ons bed, door het raam naar de sterretjes liggen kijken, denken dat alle sterren wit zijn.
Tijl is voor de kinderen van De Speurneus ook de-meneer-die-astronauteneten-meebrengt .
Tijl bestelt het astronautenvoedsel online. Vandaag had hij zelfs gedroogde ijsjes mee. Maar ook aardbeien. Als Tijl zin krijgt in astronauteneten (een kleine afwijking is niet erg) eet hij het liefst iets met pindakaas, maar dat vinden de Speurneuskindjes helemàààl niet lekker. Astronautenvoeding met een likje chocolade daarentegen... hmmm..


Marijke heeft de handen vol. Allemaal spullen uit de zak van van SinterTijl... astronauteneten en een bus fosforescerende verf. Glow-in-the-dark-verf waarmee je heel wat leuke dingen kan doen. Dat leggen we hier nog wel 's uit.

En onze vloerpuzzel...die heeft ook al voor vanalles-en-nog-wat gediend. Vandaag gebruikten we hem om te kunnen brainstormen over een spelbord

De vloerpuzzel is o.a. te koop via Amazon

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP