zondag 28 februari 2010

Wetenschap begint bij fantasy


Zonder fantasie, geen wetenschappelijk onderzoek. Een wetenschapper stelt zich vragen, bedenkt zelf een mogelijk antwoord en gaat dan na of dat antwoord kan kloppen. Een wetenschapper moet dus zeker ook kunnen dromen en fantaseren. Pas daarna begint het logisch redeneer-proces. Een wetenschapper gaat daarenboven, nadat hij één antwoord heeft gevonden, ook nog's na of er niet een tweede, een derde, een vierde antwoord mogelijk is.. Doorzetten en volhouden is dus de boodschap.
Waar je dit kan trainen? In elk geval ook met pc-games. Eén van mijn favorieten is Samorost. In dit fantasygame wil een astronautje zijn planeetje redden.

Wie ook dit soort filantropische, edoch ook kunstige en filosofische neigingen combineert met een overschot aan fantasie is Jeroen Advocaat.
Jeroen heeft een raket ontworpen waarmee, nadat op aarde geen enkel leven meer mogelijk blijkt, de mensheid zal worden gered van totale uitsterving. Jeroen zorgt ervoor dat het menselijk DNA kan worden verspreid in het heelal. De raket is een maquette, gemaakt in Das-klei, karton en een aantal losse spullen die hij her en der bij elkaar sprokkelt. Jeroen is een uitvinder zoals professor Gobelijn, maar dan zonder snor. De capsule is gemaakt in de vorm van een ei, het symbool voor Leven. Met dit ei zoeven we dan door het heelal en verspreiden zo de menselijke genen door het universum. Op Jeroen's site Niet Vergeten vind je meer van dit soort kunstwerken.

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP