zondag 21 februari 2010

Opletten voor vallende eieren en andere ruimtetuigen: de dropbox !


De V.U.B. verwelkomde vrijdag Flor en Tristan, twee astronauten in spe. Hun missie: samen met commander Tijl de dropbox op punt stellen. Het zit namelijk zo:
als een astronaut terugkeert naar de aarde mag die natuurlijk niet te pletter slaan. Dus werd naarstig gewerkt aan een dropbox, een idee van Tijl dat ondertussen op diverse kampen al navolging heeft gevonden en altijd succes kent.
Bijvoorbeeld bij JCW waar het saaiweg het omeletspel wordt genoemd. Tsss. Wat een verbastering van Tijl's idee.. Maar terug ter zake.
Klikken op het krantenartikel geeft je een idee hoe Frank De Winne terugkeerde naar de aarde. Daar halen we dus inspiratie voor ons verder onderzoek.

Even knutselen met materiaal dat her en der verspreid ligt in de V.U.B. Je kan je niet voorstellen wat proffen en studenten en onderzoekers allemaal laten rondslingeren: ballonnen, wc-kokers, eierdozen, plastiek en papieren zakken, touwtjes, ... plakband en scharen vonden we op elk bureau. Dus, aan de slag daarmee!De dropbox moest natuurlijk ook worden getest. Het ei wordt in de dropbox gelegd. Eerst werd nog een waarschuwingsbord gemaakt. We wilden natuurlijk niet dat toevallige passanten zouden gewond geraken als we vanuit het VUB-gebouw onze eieren naar beneden laten zoeven.


Laten vallen... en dan snel met de lift naar de begane grond.


Heeft dit ei het overleefd? euhmmm... even kijken... jawel !

2 opmerkingen:

bart zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Miekevk zei

Je hebt gelijk Bart. Het concept was niet nieuw. Wij hadden het mis.

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP