maandag 1 februari 2010

Nieuws van de MDRS90-Crew


We kregen een vriendelijke mail van Nancy Vermeulen, president van Mars Society Belgium en commander van de MDRS90-crew. Nancy gaf ons meer uitleg over de missie. MDRS90. Wie nog meer wil lezen en alles wil blijven volgen hierover kan terecht op de website van Mars Society Belgium.

Deze missie is een echte primeur voor België. Eerder al namen Belgen deel aan vroegere expedities naar het Mars Desert Research Station, maar nog nooit eerder bestond de volledige crew uit Belgen. Nancy Vermeulen kreeg de opdracht om deze crew samen te stellen. Op 5 oktober 2010 vertrekken zes mensen op expeditie. Vier daarvan zijn actieve leerkrachten. Dit is niet toevallig: één van de doelstellingen van Mars Society Belgium is het promoten van wetenschap.
Op 3 februari 2010 wordt nog een persconferentie georganiseerd.

De doelstellingen van deze missie zijn zowel wetenschappelijk als pedagogisch. De experimenten
gaan over diverse wetenschappelijke domeinen: biologie, composteren, geologie, hydrografie, aardrijkskunde, klimaat, zonne-energie, het beschermen van de omgeving en het recycleren van water.

Het waterexperiment zet het experiment OasISS , de ruimtemissie van Frank De Winne verder. Frank De Winne is peter van Mars Society Belgium.

We ontmoeten elkaar hopelijk tijdens de liveverbinding op 13 februari !

2 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Miekevk zei

don't put links to an advertisement please.We delete them.
Miekevk

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP