donderdag 31 december 2009

Workshops voor de domino's !


Al een aantal jaren wordt in Gent door de Dienst Kinderopvang van de stad een opvang georganiseerd voor kinderen van ouders die ook tussen Kerst en Nieuwjaar moeten werken. Dicht bij huis... de verantwoordelijke van de Dienst fluisterde de 6 begeleiders van de kinderopvang in het oor dat het thema "ruimte en ruimtevaart" nogal wat mogelijkheden biedt om de kinderen een leuke tijd te bezorgen. Voor het oma-team was dit een kans om onze opdrachten in het spel op kinderen los te laten zodat we konden zien of dankzij onze opdrachten, kinderen iets konden opsteken over ruimte en ruimtevaart. Tegelijk zorgden wij voor een naar we hebben gemerkt, een leuke dag voor de kinderen. "komen jullie morgen terug? ja toch? Wat gaan we dan doen? Brengen jullie ook de ruimtepakken mee?"


We gingen de oudste kinderen, die verspreid zaten in het gebouw opvissen en legden hen uit dat wij een spel maken en dat zij onze proefkonijnen mochten zijn. Daar waren ze helemaal niet rouwig om.
Het oma-team, deze keer ook aangevuld met Wim, heeft weer veel bijgeleerd. En hopelijk hebben de kinderen ook wat bijgeleerd. We maakten sterrenstelsels met plasticinebolletjes en spatborden, lieten moeren draaien in ballons, lieten vliegers op, en ondertussen hebben de kinderen geleerd wat astronauten eten in de ruimte, wat het I.S.S. is, of planeten nu wel of geen licht geven, en hopelijk nog 1000 dingen meer.. We hebben alles genoteerd.. op naar het volgende hoofdstuk.











afwisselend moesten we ook alles wat we merkten noteren. Niet dat de kinderen zich daar iets van aantrokken ...




Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP