zondag 6 december 2009

Hektisch nachtbraken

Een nachtbraker is volgens meneer Van Dale een pierewaaier die 's nachts uitgaat en dan te laat thuiskomt. Maar pierewaaien, daar doen wij niet aan. Ah neen, geen tijd. Het nachtbraken is bij ons iets helemaal anders.
Zo ergens rond middernacht legt drukker Jozias, die onze speelkaarten zal drukken, ons in een tiental mailtjes over-en-weer, alles uit over aflopende snijranden, cmyk en rgb en dat we bij compressie alles moeten laten staan op downsampelen. Gelukkig hebben we Simon die dat allemaal goed begrijpt.


Dan Creax : 's avonds, als alle lichten in huis uit zijn, kwam Alexander van Creax het spelbord dat Diederik in allerijl nog op een andere ondergrond had geprint, onder onze carport zetten. Het leek wel of Sinterklaas was langsgeweest: ineens ligt hier niet een papieren spelbord maar een print van ons spelbord op een dikke plastiek. Ook al is dit nog een proefversie om het spel te kunnen testen, het ziet er nu wel helemaal echt uit. We kunnen er al ruimtevaarders en space shuttles op zetten.


Een paar uren na het spelbord arriveerden Wim,Tijl en Leen om alle speelkaartvragen te overlopen. Marijke, die in de Speurneus de sint op bezoek had, stuurde ons 's morgens nog een aanmoedingsmailtje voor de laatste spurt. En die laatste spurt is nu bezig: het finetunen van de geselecteerde spel-opdrachten waarna Simon alle vragen in drukklare vorm aan drukker Jozias kan bezorgen zodat die aan de slag kan.


De kaarten nog finetunen... dat is wat wij nachtbraken noemen.

Ondertussen zit in de mailbox een mail van Juf Marleen die ons laat weten dat ook zij ons spel wil testen. Nu trekken we eerst in de kersvakantie nog naar de vakantieopvang van de stad Gent, waar we van de kinderen ook ruimtevaarders zullen maken, én naar het winterspacekamp van Tijls Jeugdwerkgroep Ruimtevaart en dan trekken we de scholen rond en kunnen we 's nachts weer slapen.

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP