donderdag 26 februari 2009

spellen, lijst via Bordspel

Ik plaatste een oproep op het forum van Bordspel.com
Ik vroeg aan de collega-geeks of ze mij tips konden geven over spellen die iets te maken hebben met ruimte of ruimtevaart. Hun antwoorden hieronder:

Misschien kan je eens grasduinen in de database van BGG?

http://www.boardgamegeek.co
m/boardgamecategory/1113
Deze link laat alle spellen uit de categorie 'Space Exploration' zien.

http://www.boardgamegeek.com/geeklist/39161
Dit is een 'geeklist' over space games.

Hopelijk heb je er wat aan.
Elke & Sven (aka Maeve & Sturmo)



In ieder geval galaxy trucker, topspel
Meer info in dit topic.
CAB








- Race for the Galaxy
- Andromeda
- Starcraft misschien ?
Het Geel Pionneke

Space alert (maar nog even wachten op QWG editie)
Arneken

Ruimtevaarders van Catan?
Mark


Mission Red Planet, meerderheden spel met raketten die je manschappen naar de rode planeet moeten brengen. Geen onaardig spel maar wel alleen te spelen als je goed uitgeslapen bent
David




Nog een paar die me zo te binnen schieten en nog niet genoemd zijn:
- Cosmic En
counter
- Planet Steam
- Twilight Imperium
Morri

tips uit mijn eigen collectie:
Space Alert is een grote aanrader. Stress simulatie op een ruimteschip, erg goed. Binnenkort ook in het Nederlands

Galaxy Trucker van dezelfde maker is ook fantastisch, uit "schroot" maak je je spaceship waarna je met zijn allen een avontuurlijke ruimtereis maakt waarbij je allerlei onheil en meevallers tegenkomt. Ondanks de hoge "geluksfactor" waar ik normaal helemaal niet van houdt een erg spannend en leuk spel.

Starcraft vind ik erg goed, strategisch/taktisch knokspel met mooie miniatuurtjes. Maar wel erg grote doos en duur spel. En alleen in het Engels (of Duits)

Race for the Galaxy is een populair space "opbouw" kaartspel. Spelsysteem a la San Juan (Puerto Rico kaartspel), maar dan iets pittiger. Speelt heel vlot nadat je door de toch wel beetje stijle leercurve heen bent. Alleen in het Engels, Duits (en Frans?) verkrijgbaar.

Lost Patrol is een eenvoudig knokspel voor 2 waarbij de een de militairen zijn die verdwaald zijn in de jungle op een vreemde planeet en hun ruimteschip moeten zien terug te vinden, en de andere speler probeert als inheemse vraatzuchtelingen de militairen te verorberen. Op BGG staan alle componenten: uitprinten, uitknippen en spelen. Regels hier in het Engels. Wel handig om zelf wat (plastic) soldaatjes te hebben. Anders moet je iets printen.

Als je tegen gezonde hoofdpijn kunt en een gezonde dosis absurditeit wel leuk vind kan ik je Duck Dealer (Nederlands fabrikaat!) nog tippen. Bij dit spel ben je een ondernemende eend die met zijn ruimteschip steeds verderliggende planeten aandoet om een zo efficient mogelijke handelsroute op te bouwen. Alleen voor liefhebbers dus, maar dan wel erg goed. Zou inmiddels weer verkrijgbaar moeten zijn bij specialistische zaken.

En dan nog 2 spellen waar je helaas erg goed naar moet zoeken:
Dune vind ik echt fantastisch, maar is al heel lang uitverkocht en zal niet meer gemaakt gaan worden. Kost dus veel centjes, maar is ook voor mensen die geen fan zijn van dit boek van Frank Herbert ook erg goed. En voor iedere spelliefhebber die het boek goed vind bijna een must-have. Engels en Franse uitgaves.

Full Metal Planete is nog onvindbaarder en navenant duurder. Dus eigenlijk alleen voor de diehard spelletjesfreaks. Maar wel een unieke combi tussen grondstoffen delven op een planeet en ondertussen knokken met je tegenstanders. Mooie tinnen speelfiguren. Ook met Nederlandse regels uitgegeven.
Mikebzonderpuntje

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP