woensdag 11 februari 2009

De man die de sterren oppoetste - Claude Clément


De man die de sterren oppoetste.
L'Homme qui allumait les étoiles

Claude Clément - tekeningen van John Howe

Héél tof boekje dat ik jaren geleden eens in De Slegte op de kop kon tikken en honderden keren samen met mijn toen kleuter-zoon heb bekeken, voorgelezen, gelezen en nog eens gelezen, en nog eens en nog eens... Misschien is het nog ergens tweedehands te vinden hier of daar.

Waarom het zo aansprak kwam eigenlijk door de sfeer die in het boekje zit, die is een beetje mysterieus, zoals ook de ruimte mysterieus is...
Een zwerver, die nergens vandaan komt en overal naartoe gaat komt, met een hele lange ladder op zijn schouder aan in een dorpje. Dat dorpje ziet er ook al zo mysterieus uit, een beetje middeleeuws, houten huizen, het is er stil, mistig, kil,.. de man klimt dan later in het boek op de ladder, tot aan een ster, die hij oppoetst.. meer mag ik niet vertellen. Je moet zo'n beetje zélf een sfeer creëren als je dit boekje vertelt. In die sfeer kunnen kleuters (maar grote mensen ook natuurlijk, ik was meteen verkocht) hun fantasie de vrije loop laten. De prenten in het boek zijn echt fantastisch: op papier een ster laten stralen..je moet het maar kunnen als tekenaar.

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP