vrijdag 20 februari 2009

Nacht van de duisternis en de sterrenkijkdagen

Tijdens de Sterrenkijkdagen en de Nacht van de Duisternis op 15 maart 2009 organiseren de Volkssterrenwacht Armand Pien, JNM en Gents MilieuFront tal van boeiende activiteiten in en rond de sterrenwacht in Gent.
De bedoeling is om mensen te laten kennis maken met de wondere wereld van sterren en planeten. In de sterrenwacht kan je met behulp van telescopen, lenzen en deskundige uitleg in optimale omstandigheden genieten.
Op de Nacht van de Duisternis kan je nog meer genieten omdat de stad Gent dan gedurende enkele uren de klemtoonverlichting gaat doven. Gents MilieuFront en JNM organiseren daarom een lichtspel voor de jongsten en wandelingen in de buurt van de sterrenwacht met nadruk op realisaties en problemen bij openbare verlichting.

http://www.gentsmilieufront.be/index.php/id/211

Lichthinder


Licht is belangrijk. Overdag zorgt de zon voor warmte en licht, maar 's nachts moeten we er zelf voor zorgen dat we nog kunnen "leven". Hiertoe is kunstmatige verlichting vaak nodig.

Maar al te vaak wordt nachtelijke verlichting op een onverantwoorde manier aangewend, waardoor gezondheid, veiligheid en wetenschap in het gedrang komen. Er wordt heel wat geld verspild, en er wordt dikwijls geen rekening gehouden met het milieu

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP