vrijdag 29 januari 2010

Over het ontwikkelen van dobbelstenen

Eén van de dingen die we leerden van Creax is, hoe je met behulp van een concept kan uitleggen hoe je brein werkt. Zo'n concept, en de taal die daarbij wordt gehanteerd is dus handig om uit te leggen hoe dat van Tijl werkt. Voorwaar geen gemakkelijke opgave want zoals het brein tikt bij Tijl, tikt het nergens. Dat brein dat flitst van links naar rechts en vice versa (meer rechts dan links) en is amper bij te houden.

Creax gebruikt de term: product DNA. Héél summier uitgelegd, komt het erop neer dat je voor het zoeken naar, of het ontwikkelen van producten, naar andere producten kijkt in je omgeving en nagaat uit welke verschillende elementen een product is opgebouwd: het product DNA. Je gebruikt dan een paar genen van dat ene product en brengt ze over naar een nieuw product. Creax kan dit beter uitleggen dan ik.

In ons spel willen we een dobbelsteen gebruiken. Maar een gewone dobbelsteen vinden wij saai. We gingen dus op zoek naar een minder saaie dobbelsteen en vonden deze shaking dice: de lampjes branden zodra je aan deze dobbelsteen schudt. Als je hem weer stil houdt, blijven er een aantal lampjes branden.

Wij zijn een fan van ledlampjes, en van flitsende dingen. Dus is Tijl nu bezig om het DNA van verschillende producten in te passen in een nieuw product. Hij is halfweg, en je ziet hem hier voor zijn webcam:

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP