zondag 3 mei 2009

Creax -workshop


Vandaag wordt een doodle verstuurd naar de medewerkers van oma Fiep. Op deze doodle kunnen onze medewerkers aanduiden of ze vrij zijn op 10 juni en/of op 17 juni.

We gaan in zee met Creax. Voor het ontwikkelen van een didactisch aanbod is namelijk een creatief denkproces nodig en net dat proces, daar is Creax meester in. Creax ontwikkelde een creatief-denken-concept dat ook ons zal toelaten op een unieke manier te brainstormen over het doel van dit project: het ontwikkelen van een nieuw didactisch aanbod. De workshop wordt georganiseerd in Gent, exacte plaats wordt later nog meegedeeld.

Dag Alexander en Diederik,
Het zou fantastisch zijn indien jullie op deze blog een tipje van de sluier zouden willen oplichten en ons kunnen uitleggen waaraan we ons mogen verwachten tijdens deze workshop!

1 opmerking:

Alexander CREAX zei

De CREAX methode is eigenlijk een manier om kennis te gaan structureren, door kennis op deze wijze te gaan structureren ga je onverwachte links naar andere toepassingen en producten leggen. Dit noemen we ProductDNA. Toegepast op een suikerklontje is dit bvb als volgt: een suikerklontje is vast, lost op, bestaat uit poeder, is wit, etc. de som van deze eigenschappen is product DNA. Als we zoeken naar wat nog een dergelijk ProductDNA heeft, dan vinden we bijvoorbeeld een aspirientje: misschien bestaat er kennis over het aspirientje dat we kunnen gebruiken in suiker. Op basis hiervan kan je dan bijvoorbeeld suiker met toegevoegde maken ontwikkelen. Een van de grote bronnen die we hiervoor gebruiken is patenten.

Gedurende de workshop gaan we ook op dergelijke wijze de gevonden informatie bundelen en verbanden / linken leggen om zo tot specifieke concepten te komen

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP