dinsdag 30 maart 2010

Ruimteproject in De Boomladder uit Heerhugowaard
















We kregen een mailtje van Juf Cindy van Basisschool De Boomladder uit Heerhugowaard. Heerhugowaard klinkt als een ridder uit de middeleeuwen, maar het blijkt toch een plaats te zijn in Nederland. Een plaats met een school, en in die school kinderen die iets willen leren over de ruimte.
Juf Cindy vraagt of ons spel kan worden opgestuurd. hmmm neen eigenlijk (nog) niet.
Wat we nu doen is het spel zo klaar maken dat je het binnenkort zal kunnen downloaden. We zetten een printbaar spelbord online, samen met een handleiding, spelonderdelen zoals speelkaarten en allerlei tools die je kan gebruiken om het spel te spelen. En last but not least een heleboel didactische bladen met opdrachten die je kan doen tijdens het spel.

Ondertussen proberen we hier zo goed als we kunnen, via deze blog, vragen die kinderen aan de leerkracht stellen, te beantwoorden. We denken dat kinderen de antwoorden kunnen snappen als ze dingen kunnen doén. We proberen dan ook zoveel mogelijk tips te geven: bruikbare opdrachten te verzinnen die ervoor zorgen dat kinderen wetenschappers worden. Wetenschap- en techniekopdrachten, maar ook leren nadenken over de wereld om hen heen, wetenschap en filosofie liggen heel dicht bij elkaar. Je bent geen wetenschapper als je geen vragen kan stellen. Je zoekt maar naar een antwoord nadat je een vraag verzonnen hebt.

Bij het lezen van de naam 'De Boomladder' moesten we denken aan het boek 'De Man die de Sterren poetste'. Dat is een heel tof boek voor jonge kinderen. Het gaat over een man met een hele hele hele hele lange ladder. Een ladder die zo lang is dat hij ermee tot aan een ster kan klimmen. Als ik op een heldere nacht naar de hemel kijk, zie ik soms een ster die heel erg flikkert.. alsof ze net gepoetst is..

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP