zondag 7 maart 2010

Een vraagje aan de kinderen uit Apeldoorn

Jullie vroegen jullie af welke planeten er allemaal bestaan. In het berichtje hieronder hebben we voor jullie alle planeten opgesomd. Nu lijkt het ons een hele klus om al die namen van planeten, en hoe ze eruit zien, te blijven onthouden. Het beste wat je kan doen om de planeten te leren kennen is ze MAKEN of NATEKENEN. Foto's kan je vinden in boeken en op de computer.

Je kan bijvoorbeeld hele mooie planeten maken door ballonnen te beplakken met papier marché Zodra die droog genoeg zijn kan je ze beschilderen.
Je kan zo hele mooie planeten maken, maar nu lijkt ons dat toch een hele grote klus waarmee je een hele tijd zoet bent..

Wij vroegen ons dus af of jullie zelf nog andere manieren kunnen bedenken om de 8 namen van de planeten te blijven onthouden?
Een lied maken? Met een toneelstukje:de mooie Venus die wil trouwen met de ijsreus Uranus maar wordt gedwarsboomd door Mercurius? Laten jullie ons jullie fantastische, nieuwe, andere ideeën weten? Mail ons door te klikken op deze link: klik HIER

Hoe je planeten maakt met papier marché kan je zien op deze site: klik HIER

Dit is de planeet Aarde, gemaakt in de klas van Juf Natalie van De Vlieger.

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP