zondag 28 maart 2010

Een inhaalbeweging... voor de kinderen uit AvelgemSimon, leerkracht in basisschool De Toekomst in Avelgem stuurde ons al meer dan een week geleden een mail met een heleboel vragen.
Een workload van hier tot aan de zon zorgde ervoor dat wij hier even achterbleven. We hebben je schandelijk verwaarloosd Simon, maar we we zijn terug!

En jullie zijn ook terug. Hallo kinderen van De Toekomst !
Simon vertelde ons ondertussen waarmee jullie bezig zijn op school. Zo te zien is de hele school door de ruimte-microbe gebeten:

We lezen dat de kinderen van het eerste en tweede leerjaar in de bib boeken zijn gaan halen en nu tekeningen maken, o.a. van het I.S.S. Dat lijkt ons niet gemakkelijk, we zijn heel benieuwd naar jullie tekeningen. Misschien kan Simon een foto nemen en ons doorsturen? Dan zetten we ze op deze blog en kunnen ook andere kinderen jullie werk zien.

De kinderen van het derde leerjaar maken kijkdozen met buitenaardse wezens en landschappen. Maar niet zomaar.. neen, één kind bedenkt een buitenaardse situatie, de andere kinderen mogen elk twee vragen stellen. Daarna gaan ze aan het werk. Het kind dat het landschap bedacht heeft mag, nadat de dozen klaar zijn, die doos kiezen die het meeste lijkt op wat hij heeft bedacht.Kinderen van het vierde maken satellieten. Daarin stoppen ze een "golden record" met informatie. Zij breken zich nu het hoofd over de vraag hoe ze de aarde en het menselijk ras willen voorstellen aan buitenaardse wezens.

En in het vijfde leerjaar zijn de kinderen bezig met het maken van dropboxen. Benieuwd of jullie ei geen eierkoekje wordt als het op de grond arriveert. Simon filmt alles. De film wordt vertoond op 1 en 2 mei. Dan is het namelijk open deur dag op jullie school.

En dan zijn er nog een heleboel vragen van de kinderen.
We kunnen jullie nog geen kaarten en fiches doorsturen. Wat we wel kunnen doen is jullie vragen allemaal beantwoorden... Ik biep even Tijl op ... we zullen samen onze mouwen opstropen, even aan onze vingertoppen likken en erin vliegen..

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP