dinsdag 3 november 2009

Gezelschapsspel: ruimtereizigers


Geen idee of dit een tof gezelschapsspel is. Wie het kent, laat het ons weten?
Op de website van Het andere spel, waar je dit spel voor 18 euro kan bestellen staat als uitleg: "zorg ervoor dat het ruimteschip op tijd gerepareerd is en red ondertussen een planeet van de ondergang" Ruimtereizigers is een zonnespel, een coöperatief spel.
Wat coöperatieve spellen zijn kan je ook lezen: Steeds meer mensen ontdekken dat ze niet meer tégen maar liever mét elkaar willen spelen. In coöperatieve spellen ervaren spelers de kracht van samenwerking. Er is een gezamenlijk doel dat bereikt wordt door samen creatief te denken en strategische beslissingen te nemen. Er zijn geen tegenstanders; het spel zélf zorgt voor de uitdaging. De spelers proberen samen te winnen, maar ze kunnen ook allemaal verliezen! In tegenstelling tot de gangbare 'competitiespellen', stimuleren deze spellen vaardigheden als samenwerking, overleg en altruïsme. Kenmerkend voor coöperatieve spellen is de opbouwende, open sfeer die tijdens het spelen ontstaat."

Ervaring met het spelen van spellen met kleuters leert me ook wel dat kleuters het heel moeilijk hebben als ze "verliezen", en inderdaad, bij de meeste gezelschapsspellen gaat het er wel om te winnen, als eerste aan te komen, het meeste kaartjes te verzamelen, de meeste punten te halen... Persoonlijk vind ik net dàt aspect één van de charmes van gezelschapsspellen en kan je kleuters ook wel leren omgaan met winnen en verliezen. Vind ik.Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP