donderdag 5 november 2009

Op de koffie bij Ideekids


We kregen een mailtje van Sarah Vandeursen van Ideekids: Sarah had een flyertje over ons oma-project in handen gekregen, was komen piepen op onze blog en had toen gedacht: ..mmm misschien kunnen we wel samenwerken? So... ik ging even op de koffie voor een kennismaking.


Eén van de projectkampen die je bij Ideekids kan beleven heet "Kids in Space". Tijdens dit projectkamp wordt ook een workshop georganiseerd. "Wacht," zei Sarah, "ik zal het eens tonen"
Hieronder staat het werk van Pascal Cornelis: zelf gemaakt didactisch materiaal. Zo zie je maar dat je niet altijd een groot budget nodig hebt om interessant didactisch materiaal te maken. Pascal maakte samen met de kinderen ook een raket die dan de lucht werd ingeschoten.

Hier zie je een grote puzzel waarvan twee vakjes zijn vastgemaakt. De kinderen moeten de verschillende situaties die ze op de puzzelstukken zien, in de juiste volgorde leggen.

Voor een lange reis naar mars mogen de kinderen 10 voorwerpen kiezen die ze willen meenemen. Daarbij moeten ze wel met een aantal zaken rekening houden...

Spelend leren over het zonnestelsel: het kan via dit speelgoed dat is vastgemaakt in één van de borden.

Misschien wordt onze koffieklets nog wel vervolgd Sarah.

1 opmerking:

Silvie zei

Supertoffe foto's! :)
Leuk om een oma-uit-de-ruimte-op-de-koffie te hebben ;-)

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP