donderdag 5 november 2009

1000 ideeën op één blog


Dit mocht ik jullie niet onthouden! Sarah van Ideekids toonde foto's aan de muren in de gang van het kantoor. Intrigerende foto's... "Deze zijn gemaakt door de kinderen tijdens één van onze projectkampen" vertelde Sarah. Foto's genomen op straat, van rare, speciale, eigenaardige, mooie, bizarre, ... dingen. Kinderen krijgen een fototoestel mee en gaan dan op stap. Ze leren kijken naar de dingen om hen heen, dingen waar je meestal achteloos aan voorbijgaat, die je niet eens ziet, tenzij je er speciaal op let. Het idee haalde ze van Richard Stomp die een blog heeft: straatjutten.nl

Thuisgekomen surfte ik eens naar deze blog en ik dacht: whaw!
Richard Stomp gaat elke week één dag straatjutten, fotografeert alles wat interessant is en publiceert dan elke dag een foto op zijn blog. Dit op zich is al heel boeiend. Maar nog boeiender is dat hij in elke vondst inspiratie vindt, alsmaar nieuwe ideeën genereert.

Op de blog zie je de foto met daaronder commentaar. En daaronder, de kers op de taart: let's make WOW . Je leest de meest onwaarschijnlijke, inspirerende ideeën die je maar kan bedenken. Elke dag... hoe doet hij het denk ik zelf.
Ik bleef maar scrollen en lezen en lezen.. 1000 ideeën kan je er vinden. Je kan ook zelf straatjutten, net zoals de kinderen bij Ideekids, waardoor je leert kijken naar het leven zoals het zich voordoet, waardoor je verwonderd blijft, waardoor je het alledaagse door een andere bril leert bekijken. Maar wat meer is, als je toepast wat Richard Stomp een WOWidea noemt, en dat meer en meer, dan leer je volgens mij ook anders in het leven staan.

1 opmerking:

Sarah zei

Straatjutten is inderdaad een uiterst inspirerende bezigheid, het openstaan voor dingen waar je normaalgezien geen oog voor hebt en het mooie kunnen zien in banale dingen...
Voor ons resultaat;
http://www.ideekids.be/blog
(en ga door naar woensdag 4 november)

Wees gegroet, straatjutters!

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP