woensdag 12 mei 2010

mijmeringen van een ruimteblogger


De mens zoekt op allerlei manieren naar buitenaards leven. De Voyager 2, uit het bericht hieronder, heeft aan de buitenkant een duidelijk zichtbare 'golden record' hangen. Een soort grammofoonplaat met een 'samenvatting van de aarde', afbeeldingen, natuurgeluiden, begroetingen in 55 talen, muziekopnames en gedrukte teksten met uitleg.
Ook de Pioneer 10, een ruimtesonde die op weg is naar één van de tot nog toe ontdekte planeten buiten ons zonnestelsel heeft een boodschap bij zich voor buitenaards leven. Een soort plakkaat met boodschappen.

Dat doet me mijmeren over de volgende vraag:
zou er, behalve mijn dierbare collega's in de VUB, wel ergens iemand zijn die de schrijfsels op deze blog ooit leest? Letters, foto's, tekeningen, filmpjes, mijmeringen, .. grote kans dat alles wat op deze blog staat, gewoon verdampt, wordt ondergesneeuwd, verdwijnt als een nietig fait divers op het Wereld Wijde Web. Een beetje zoals de planeet aarde niet meer is dan een fait divers in het heeal.

Weet je wat? Laat ik eens een onderzoek doen, net als Nasa, Esa, ... Als iemand deze blog leest, stuur ook eens een teken van leven, een plakkaat, een tekening, een muziekopname, een gedrukte tekst, een mail.. contactknop bovenaan rechts.de 'golden record' van de Voyager 2

de plaquette van de Pionier 10

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP