donderdag 20 mei 2010

Even een update van het oma-spel


Oma gaat de ruimte in! gaat zo langzamerhand naar de eindfase. Op dit moment worden alle onderdelen voor het spel aangemaakt zodat alles kan worden gedownload van onze website.
Simon, onze webdesigner is druk doende de website te ontwikkelen en alle spelelementen te lay-outen.

Hier zie je bijvoorbeeld wikkels die je zal kunnen downloaden en rond melkflesjes kleven.(Op de achtergrond: de emmer om vulkaanas uit de Katla op te vangen) In de melkflessen worden muntstukjes gestoken. In elke planeetfles een ander aantal muntstukken. Met de muntstukken kunnen kleuters leren tellen en kunnen ze een scheikunde-experiment doen: ze verwijderen de oxidatielaag van koper.

De melkflessen zijn onbreekbaar en passen in kleine kleuterhandjes. Ze zijn ook spotgoedkoop: melk opdrinken en de fles eens omspoelen. De kleuters kunnen de wikkels van de melkflessen zelf versieren of de leerkracht kan de wikkels downloaden van de website.

Op de dopjes kan je ook planeten kleven en daarmee nog een extra spelletje spelen. Afhankelijk van het melkmerk bestaan er ook verschillende kleuren dopjes.
De flessen kunnen ook worden gebruikt om de namen van de 8 planeten te leren, ze te rangschikken op basis van hun afstand tot de zon, of ze door ze een ander soort wikkel te geven te verdelen in twee soorten planeten: rotsplaneten en gasplaneten, ... je ziet: met een simpele melkfles kan je heel wat wetenschappelijke kennis overbrengen.

Op een lesfiche staat voor de leerkracht uitgelegd hoe je met behulp van deze melkflessen aan kinderen kunt tonen dat je niet op elke planeet evenveel weegt en dat dit komt omdat de zwaartekracht van elke planeet verschillend is. Voor een deskundige wetenschappelijk uitleg krijgen we hulp van professoren fysica.

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in


  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP